Top
Menu Luk

5 gratis tips til udskiftning af vinduer


Skab overblik fra start med disse 5 tips, når du skal udskifte vinduerne i din bolig.

 

  • Skriv dine ønsker og behov ned

Før du begynder at undersøge de forskellige muligheder, skal du gøre det klart, hvad det er, du ønsker og har behov for. Det gør hele din process nemmere, fordi du ved, hvad du skal kigge efter. Det betyder ikke, at du ikke kan ende med andre vinduer, end dit udgangspunkt, men det er en måde at strukturere og skabe overblik over dine valgmuligheder.

 

  • Søg vejledning

Det kan hurtigt virke uoverskueligt at finde hoved og hale i vinduesmarkedet, men der er hjælp at hente. For at holde styr på de mange producenter, vinduestyper og prisniveauer, kan du søge vejledning og få overblik, ved at:

  • tage kontakt til en professionel konsulent eller håndværker
  • søge information på producenternes hjemmesider
  • få tilsendt diverse brochurer
  • tage på udstillings-tur og se de forskellige vinduestyper.

Du vil få et godt udgangspunkt, hvis du bruger tid på informationssøgning, men den bedste vejledning får du, ved at have et møde med en konsulent eller håndværker. Her kan du forklare dine ønsker og han/hun kan give helt konkrete råd på stedet.

 

  • Undersøg priserne

Vælg ikke altid det første, da det ikke altid er det bedste. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, så det billigste er ikke altid den mest optimale løsning. De mange producenter og valgmuligheder resulterer i varierende priser, alt efter hvilket mærke og vinduestype du vælger. Indhent forskellige tilbud, så du danner dig et overblik over, hvor du får mest for dine penge.

 

  • Vurdér om dørene også skal skiftes

Skal dørene udskiftes i samme omgang som vinduerne? Der kan være forskellige årsager til, at dine vinduer skal udskiftes, men uanset årsagen er det værd at tage med i overvejelsen, om dørene også skal skiftes. Det er oplagt, hvis du fx ved, at dørene skal skiftes indenfor den nærmeste fremtid, så kan det hele klares af én omgang, eller hvis din bolig skal energioptimeres. Det giver dig mulighed for at få ét tilbud på det hele og sandsynligvis spare penge.   

 

  • Søg tilskud

Du har i langt de fleste mulighed for at søge tilskud, når du udskifter vinduerne i din bolig. Årsagen til udskiftningen er afgørende for, om du har ret til et tilskud, så det er oplagt at undersøge mulighederne. Det er vigtigt at søge om tilskuddet, inden vinduerne bliver skiftet, fordi du skal indsamle dokumenter, som skal bruges i godkendelsesprocessen.