Top
Menu Luk

Dødsbo


Baggrund

Jeg er en ældre herre på 71 år. Jeg er pensioneret og går til en masse fritidsaktiviteter for, at holde mig igang. Jeg går blandt andet til banko hver søndag og EDB hver tirsdag for, at hygge mig og lave noget socialt, men også for at lære noget nyt. Derudover prøver jeg at spadsere en masse ture og træne på min træningscykel for at holde motorikken i gang. Så det er egentlig de ting jeg gør fast hver uge. Udover det faste har jeg en masse venner. Vi kalder os “kulturgruppen”, da vi elsker, at komme ud og opleve nogle nye kulturelle ting. Førhen i tiden rejste vi meget i samlet flok, men som tiden er gået og vi alle er blevet en del ældre, har vi valgt at blive i Danmark, og opleve den danske kultur rundt omkring i landet. Sidst, men ikke mindst, bruger jeg en masse tid sammen med min mor. Vi spiser sammen stort set hver dag og så hjælper jeg hende, med de ting hun ikke længere kan klare selv.

Begravelsen

Min mor nåede at fylde 95 år, men hun døde desværre for to dage siden. Hun var ellers meget frisk af en kvinde på hendes alder, at være. Hun fejlede intet alvorligt, hun sov blot ind, da skæbnen mente det var tid. Jeg har godt været klar over de sidste mange år, at jeg har været heldig at have hende i så mange år, men alligevel rammer en dyb sorg i mit hjerte. Hun har været her for i hele mine 71 år, hvor hun har hjulpet mig på alle mulige tænkelige måder. Selvfølgelig har jeg også hjulpet hende en del de seneste år. Men bare hendes nærvær kunne gøre en forskel. Det er derfor med dyb sorg i hjertet at jeg må sige farvel til hende idag til hendes begravelse.

Rydning af dødsbo

I forbindelse med min mors død, står jeg tilbage med et dødsbo der skal tømmes. Jeg har selv været ovre og hente nogle ting, som enten har stor værdi eller affektionsværdi for mig, i form af smykker og figurer som har gået gennem slægten. Men da jeg efterhånden er en ældre mand, har jeg desværre ikke de samme kræfter og overskud, som jeg havde da jeg var yngre. Derfor har jeg tænkt mig at kontakte et firma, som sørger for rydning af dødsbo, da dette er en del nemmere og meget mere overskueligt for mig, som en ældre herre.