Top
Menu Luk

Drøm om frihed


I oktober sidste år købte Tina og Jakob et lille hostel på Fyn efter mange års drøm om at blive selvstændige. Tina er uddannet lærer, og Jakob arbejdede som tjener på en bar i København. Der var knald på i mange år med faste arbejdstider – Tina gik på arbejde kl. 8 og var hjemme kl. 16, og Jakob tog afsted efter aftensmaden og var hjemme, når Tina sov. Det var ikke godt for deres forhold, og stressniveauet steg og steg. Tina fortæller, at de efter mange lange samtaler en nat tog en stor beslutning. Nu skulle det være slut. De drømte om at drive et hostel, fordi de på den måde kunne få friheden i at være deres egen chef og samtidig møde mange forskellige mennesker, hvilket de begge altid har nydt i deres job som lærer og bartender.

Stort arbejde

Det unge par på 30 år solgte deres lejlighed på amager i København, lånte en portion penge i banken og købte et lille, billigt landsted på Fyn. De var ikke sikre på, om deres økonomi kunne klare det, men efter rådgivning fra revisor Kim Hersland turde de godt tage chancen. Hele efteråret arbejdede de på at sætte stedet i stand. Der skulle males, bygges, mures og ordnes have. Der skulle indkøbes senge, køkkenudstyr, borde, håndklæder og meget andet. Hele tiden var Kim Hersland inde over som økonomisk rådgiver, så parret ikke risikerede at bruge mere, end de havde, eller at gøre unødvendige eller for dyre indkøb. Det var en stor tryghed for det unge par, der ikke har så god forstand på økonomi og heller ikke interesserer sig for det.

Håbet er lysegrønt

Det nye hostel skulle efter planen åbne 1. maj i år. Men her den 5. maj sidder parret og kigger på deres tomme hostel med skuffelse i øjnene. Gæsterne er udeblevet. Jakob fortæller, hvordan coronakrisen har sat en brat stopper for deres drømme. Det unge par er særdeles skuffede. Det var ikke lige sådan, de havde drømt om, at det ville gå, og selvom de vidste, at det var en økonomisk satsning at åbne et hostel, havde de ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at det kunne gå så galt, som det indtil videre er. De har rådgivet sig med Kim Hersland, som er en stor hjælp for dem i forhold til alt det økonomiske, og han sørger for at støtte dem med rådgivning hele vejen. Lige nu har de derfor valgt at afvente situationen og krydse fingre for, at de snart kan åbne. Det tør de godt, så længe Kim Hersland er med på sidelinjen, siger de. Skuffelsen er derfor lige til at bære, da håbet er større.