Top
Menu Luk

Skal du have nyt tag? Dette skal du være opmærksom på inden tagbelægning


Det kan være, at der er huller i dit tag, og derfor skal du have et nyt? Eller er du måske ved at bygge et nyt hus, hvor du snart skal tage stilling til, hvilket tag du ønsker? Eller måske noget helt fjerde? Uanset hvad, så er det en stor beslutning at tage, når det kommer til tag.

Det er et stort projekt – både i arbejdstimer og økonomisk. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt inden i projektet, inden du kaster dig ud i det.

Der er mange ting, du skal tage stilling til og være opmærksom på, inden du tager beslutningen om, hvilket tag, du præcis ønsker. Nedenfor har vi samlet de væsentligste ting, som er en god idé at være opmærksom på inden du starter med tagbelægning.

 

Mange forskellige typer tagbelægninger

Der er mange forskellige typer, når det kommer til tagbelægning, og der er rigtig mange farver at vælge imellem. Det er dog de færreste, der vælger andre farver end rød og sort.

Der findes både tegl, eternit, tagpap, stål, betontagsten, stråtag og mange flere. Mange boliger i Danmark har tegltag eller eternittag, så det er bare om at finde ud af, hvilket tag, der passer bedst til din bolig.

 

Vælg din leverandør med omhu

Det er vigtigt, at du vælger en leverandør, som du er sikker på kan udføre arbejdet ordentligt. Du skal kunne stole på leverandøren og trygt overlade arbejdet til det firma, du vælger. Et nyt tag er en stor investering, både økonomisk og tidsmæssigt, og derfor er det vigtigt, at du vælger den rette leverandør.

Det er en god idé at bruge internettet og netværket til at finde ud af, hvilke leverandører, der er værd at investere i.

 

Hold øje med projektet

I forlængelse med ovenstående, er det en god idé at finde ud af, hvad leveringstiden er hos de forskellige leverandører. Du bør, altid holde øje med hele projektet samt hvordan det hele forløber.

Firmaet skal gerne have en klar plan for, hvordan de har tænkt sig at udføre projektet – på den måde bliver det mere overskueligt for dig at danne et overblik over hele projektet. Aftal gerne med dem, hvilke dage de kommer og arbejder og i hvilket tidsrum, så du har helt styr på projektet, og så du kan tilpasse din hverdag lidt bedre.

 

Vedligeholdelse

Nogle tag kræver naturligvis mere vedligeholdelse end andre. F.eks. skal et stråtag vedligeholdes oftere end et zink- eller kobbertag. Dette kommer til at have stor betydning for din økonomi. Derfor er det en god idé at bruge lidt ekstra tid på at overveje, hvilket tag du ønsker og bliver mest glad for.

Andre renoveringer 

Hvis du er ved at bygge/renovere et hus, kan det være en god idé at overveje, andre renoveringer, såsom nye vinduer, efterisolering m.m. Selvom, at det er en stor investering, er det noget, som er vigtigt for dig og din bolig de næste mange år.